Wat doet kalk?

Kalk heeft vele nadelen. Zo kan men droge huid, jeuk, uitslag en in extreme omstandigheden allergische reacties krijgen van kalkwater. Hard water, waar dus veel kalk in zit, verergert eczeem. Het zorgt voor extra en onnodige schoonmaak werkzaamheden, denk bijvoorbeeld aan verkalkte douchekoppen, witte aanslag op sanitair, douchewanden, doffe kranen en strepen. Kranen die verstopt raken en thermostaatkranen die vast gaan zitten.

U krijgt te maken met verkalkte verwarmingselementen, boiler, cv, wasmachine vaatwasser, waterkoker, koffiezetter, stoomstrijkijzer, etc. (1 mm aanslag = 10% meer energiekosten, al gauw € 100 per jaar!). Koffiezetapparaten die stukgaan omdat ze niet ontkalkt worden, waterleidingen die verkalken, minder warmwaterdruk. Zo heeft hard water heeft 3 keer zoveel wasmiddel nodig om hetzelfde effect te geven als kalkvrij water. Onnodige kosten voor onderhoud en reparaties van apparaten die met kalk te maken krijgen. Uw spullen zoals serviesgoed beschadigen door de kalk. Smaakverlies van koffie en thee. Aanslag op ramen. Glascorrosie en witte aanslag. De was die minder zacht is en kleding beschadigd eerder tijdens het wassen.

We kunnen nog wel even doorgaan, maar het punt is volgens ons wel duidelijk. Kalk is niet fijn.

Gelukkig hebben wij de oplossing.

Hardheid testen

Wilt u weten hoeveel kalk er in het water in uw omgeving zit?

Vul dan hieronder uw woonplaats in en krijg direct de hardheid in uw omgeving te zien.

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u ons om een andere reden spreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u liever dat wij u bellen? Laat dan uw telefoonnummer achter.

Ervaringen

vandaag de waterontharder laten plaatsen. met een waterhardheid van bijna 10! nu binnen 2 jaar na opleveren van de woning toch veel kalkaanslag. na het deskundige plaatsen met een nette afwerking al verschil merkbaar met […]

stefan en rosanne uit Berkel en Rodenrijs